ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κοινή αναφορά των 3 βουλευτών Ηρακλείου-ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της ΟΕΒΕΝΗ
 
Κοινή αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης το αναλυτικό υπόμνημα προτάσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Συγκεκριμένα κατέθεσαν σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, δηλαδή προς τους Υπουργούς  Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Τουρισμού, τους «βασικούς άξονες προτάσεων πολιτικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» που έχει επεξεργαστεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.
Μεταξύ αυτών, είναι άξονες που αφορούν στη χρηματοδότηση, τις επενδύσεις των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στην ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους, σε φορολογικά ζητήματα, στην απασχόληση («με στήριξη της εργασίας δηλ. του πλήρη μισθού και όχι της ανεργίας»), την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος, την προώθηση των συνεργατικών σχηματισμών, την ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διενέργεια εκδηλώσεων (π.χ. γάμων).
Οι 3 βουλευτές ζητούν την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες των Υπουργείων, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά.

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε