Με αφορμή την σημερινή Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Σήμερα η Βουλή τίμησε με μια ιδιαίτερη αναφορά και με την τήρηση ενός λεπτού σιγής την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, και ακόμη οι συγκλονιστικές αφηγήσεις και η ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συγκινούν και μας καθηλώνουν.

Όλες οι οργανώσεις των Μικρασιατών, από την Κρήτη μέχρι όπου γης, γνωρίζουν πως με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθεί ο χρόνος και ο τρόπος που άμεσα θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Σε μια περίοδο που κανένα κομμάτι της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί να αμφισβητηθεί, η μέρα αυτή αποκτά και μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

Όπως τονίστηκε και στη Βουλή, «δεν ξεχνάμε τους Έλληνες», και θα προσέθετα, για να δώσω έμφαση στα λόγια του προεδρεύοντα, όσα έγραφε η αιτιολογική έκθεση του 1997 όταν και ορθά καθιερώθηκε στη Βουλή αυτή η μέρα Εθνικής Μνήμης, «για να σωθεί η μνήμη των αδελφών μας που αποτέλεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας, για να προνοούμε για το μέλλον, για να νοιαστούμε γι’ αυτή την τεράστια εθνική και πολιτιστική παρακαταθήκη, που τείνει να χαθεί στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλεο, 14.9.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε