ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την σημερινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, με ένα δύσκολο φθινόπωρο και έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μια καλή σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και πρόοδο.
Δεν μπορώ, ωστόσο, να μην σημειώσω ότι σήμερα οι περισσότεροι γονείς είναι εξαιρετικά ανήσυχοι που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Την ίδια ανησυχία έχουν και οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό: Εξαιτίας των απαράδεκτων παλινωδιών και καθυστερήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι μετέωρο σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ένα αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί και αφορά την δημόσια υγεία στα σχολεία.
Η Κυβέρνηση:
-Αντί να διασφαλίσει εγκαίρως μάσκες στα σχολεία, καθυστέρησε και το άφησε για την τελευταία στιγμή. Μόλις προχθές μάλιστα ενημερωθήκαμε πως ανάδοχοι δεν πληρούν στοιχειώδη κριτήρια σε προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας για την προμήθεια μασκών στα σχολεία.
-Αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, πρέπει να είναι η μοναδική Κυβέρνηση στον πλανήτη που εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη.
– Αντί για μόνιμους διορισμούς, περνάει απόψε από τη Βουλή – πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων –  τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή 3μηνης «διάρκειας», γιατί πολύ απλά θέλει καθηγητές με «ημερομηνία λήξης» και όχι μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό για τα παιδιά μας.
– Αντί να αυξήσει τις σχολικές αίθουσες και επομένως τις αποστάσεις, θεωρεί πως αρκούν οι υπάρχουσες δομές και διαφημίζει τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία σα να μην συμβαίνει απολύτως τίποτε.
-Αντί σήμερα να κάνει πανηγυρικές δηλώσεις, η Υπουργός ας επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου που σήμερα  – λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού – αναστέλλει τη λειτουργία του. Και ας  φροντίσει κάποια στιγμή να απαντήσει στους γονείς που της έχουν στείλει αναλυτικό υπόμνημα.
-Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η  Κυβέρνηση οφείλει να αυστηροποιήσει τα μέτρα και να εγκαταλείψει την πυξίδα του «πηγαίνοντας και κάνοντας».
Όσο δύσκολη κι αν είναι μια τέτοια απόφαση, αλλά ακριβώς για λόγους δημόσιας υγείας, όταν φέτος θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι προσωπικά κρίνω πως δεν είναι απαραίτητο να παραστώ όπως κάθε χρόνο σε σχολείο του Νομού Ηρακλείου. Είμαι βέβαιος πως θα δοθεί μια άλλη ευκαιρία και πως οι δάσκαλοι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προστατεύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες».
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 14.9.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε