ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρών στη σύσκεψη των Ενώσεων Ηρακλείου και Πεζών ο Νίκος Ηγουμενίδης

Το παρών έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά την κοινή σύσκεψη της Ένωσης Ηρακλείου» και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών με αντικείμενο τον κλάδο του οίνου και τα άμεσα προβλήματα που πλήττουν οικονομικά τις ενώσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΑΣΗ στο Ηράκλειο και μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το μέτρο της απόσταξης κρίσης – πλευρές του οποίου ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των ενώσεων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικά τα αιτήματα που διατυπώθηκαν, όπως η άτοκη χρηματοδότηση και η εκταμίευση προκαταβολής φόρου από τα αποθέματα για την απόσταξη κρίσης. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης».

Σχετικά με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης υπογράμμισε επίσης ότι «το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει άμεσα να παρέμβουν  – και αν χρειαστεί και στην ΑΑΔΕ – προκειμένου να αποτραπεί τυχόν δέσμευση ποσών και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και η ροή πόρων που είναι απαραίτητη σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται στην Κρήτη». Στον ίδιο τόνο εξήγησε ότι «η Κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει προληπτικά. Δεν πρέπει να επιτραπεί να δεσμευθούν ποσά που θα λάβουν οι ενώσεις. Η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική της αδράνειας απέναντι στον κόσμο της παραγωγής. Αυτή την κρίσιμη ώρα οφείλει να λάβει με επιτακτικό τρόπο μέτρα και να μην καθυστερήσει στην ουσιαστική θωράκιση και ενίσχυση του αγροτικού κόσμου».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 8.8.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε