Την άμεση λήψη μέτρων για τους παραγωγούς κηπευτικών Κρήτης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητούν με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά στην Βουλή την επιστολή του π. προέδρου του Αγροτικού, Οπωροκηπευτικού – Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, με την οποία καλεί τον υπουργό να λάβει άμεσα οικονομικά μέτρα για τη στήριξη του συνόλου των παραγωγών της Κρήτης. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή οι παραγωγοί κηπευτικών, λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών, που παρουσιάζονται αναλυτικά, δε θα μπορέσουν φέτος να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε φυτώρια, καταστήματα γεωργικών εφοδίων, μεταφορές κλπ, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να πιστωθούν για να ξεκινήσουν τις παραγωγές της νέας περιόδου, κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για την παραγωγή.

Να σημειώσουμε ότι πολλά προϊόντα καταλήγουν σε χωματερές, ενώ οι τιμές των κηπευτικών, ιδίως αγγουριού, πιπεριάς και μελιτζάνας, είναι πλέον πολύ χαμηλές. Επιπρόσθετα, έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί η καλλιέργεια καλοκαιρινής ντομάτας στην Κρήτη και οι ανάγκες καλύπτονται από εισαγωγές, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στους καταναλωτές σε πολύ υψηλές τιμές.

Οι παραγωγοί ζητούν ουσιαστικές πολιτικές στήριξης από την πολιτεία, πέρα από την προσφυγή που έχει γίνει στην Ε.Ε. για αποζημιώσεις.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε