Συνάντηση για μια σειρά από κρίσιμης σημασίας θέματα του ΕΚΑΒ Κρήτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ Κρήτης, με τα Σωματεία Εργαζομένων και με το προσωπικό του συντονιστικού κέντρου.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Ανέστης Κιούλμπαλης, ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Καλογιαννάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Καρακωνσταντάκης Μενέλαος, ο Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Πυροβολακης Ανδρέας, καθώς και στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Κρήτης (έδρα Ηράκλειο).

Στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκε η υποδοχή-αντιμετώπιση από το ΕΚΑΒ περιστατικών Covid 19. Για το θέμα εκφράστηκε έντονος προβληματισμός αναφορικά με την διακομιδή επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid 19 και ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία με το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων και την δημιουργία κέντρων-ξενοδοχείων υποδοχής περιστατικών κορωνοιού.

Για το ίδιο θέμα ο Νίκος Ηγουμενίδης αφού ενημερώθηκε εκτενώς, τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και είναι απαράδεκτη η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διαδικασίες για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων και των ξενοδοχειακών μονάδων, βλάπτοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και υποβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Παράλληλα, συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα λειτουργίας και προβλήματα του ΕΚΑΒ Κρήτης (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικά μέσα, θέματα αποζημιώσεων-μισθοδοσίας), ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στο θέμα της επαναλειτουργίας Δημόσιου ΙΕΚ ΕΚΑΒ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο. Στο σημείο αυτό τονίστηκε η αναγκαιότητα εκπαίδευσης και προετοιμασίας εκπαιδευμένων, εξειδικευμένων στελεχών μέσω της σχολής  προκειμένου να μπορέσουν να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ στο άμεσο μέλλον.

Το Γραφείο Τύπου

 

Ηράκλειο, 13.7.202

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε