Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ψήφιση του νόμου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» αντιγράφοντας το χουντικό διάταγμα 794 του 1971.

Δημιουργεί ένα ασφυκτικό, περιοριστικό, αποτρεπτικό και κατασταλτικό πλαίσιο για να προλάβει και να αντιμετωπίσει την ογκούμενη λαϊκή οργή και την κοινωνική διαμαρτυρία.

Οργή και διαμαρτυρία που έρχονται ως αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, της μείωσης μισθών, της ακραίας ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, των χιλιάδων απολύσεων, της εκτόξευσης της ανεργίας, της επερχόμενης βαθιάς ύφεσης και της παράλληλης σκανδαλώδους εύνοιας των παρασιτικών ελίτ.

Προσπαθούν να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα του 2020 το γνωστό κράτος της δεξιάς των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλους τους πολίτες που θίγεται το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαμαρτυρία και την έκφραση γνώμης να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις αντίδρασης τόσο σήμερα Τετάρτη όσο και αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του επαίσχυντου νομοσχεδίου.

Δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις.

Δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν την κοινωνική οργή, όταν ξεσπάσει, όπως δεν τα κατάφεραν ούτε οι χουντικοί εμπνευστές του νομοθετήματος που αναβιώνει η ΝΔ.

Αρκετά πια με την απαξίωση κάθε έννοιας δημοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση θυμίζοντας τις χειρότερες μέρες της παλιάς παραδοσιακής δεξιάς.

Οι διαδηλώσεις δεν πρόκειται να μπουν στο γύψο.

Ηράκλειο, 8/7/2020

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε