Σχετικά με τις τροπολογίες των Υπουργείων Αθλητισμού και Μεταφορών που συζητιούνται σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι τροπολογίες που φέρνουν πολλά και διαφορετικά Υπουργεία σε  νομοσχέδιο με εντελώς άλλο περιεχόμενο (σ.σ. για το Ελεγκτικό Συνέδριο) και συζητιούνται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής αποτελούν «λιθαράκια» στο κράτος των «αρίστων» της Δεξιάς. Πιο συγκεκριμένα:
Πρώτον, σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Αθλητισμού: Η Κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να ανοίξει την πόρτα στο χώρο του αθλητισμού σε παράγοντες που έχουν καταδικαστεί. Ερώτημα: Ποιούς θέλει να εξυπηρετήσει; Αφενός, ο Υφυπουργός που σήμερα αναγκάζεται να προχωρήσει σε διευκρινίσεις και τροποποιήσεις έχει ευθύνη. Αφετέρου, η Κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει γιατί επιλέγει να καταθέτει στη Βουλή διατάξεις που ανοίγουν την πόρτα σε παράγοντες που έχουν καταδικαστεί ή που θα καταδικαστούν για να καταλάβουν θέσεις-κλειδιά στον χώρο του αθλητισμού.
Δεύτερον, σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: Εξίσου αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση καταργείται η ΕΥΔΕ Κρήτης και το προσωπικό απορροφάται από τον ΟΑΚ. Κι όλα αυτά, χωρίς η Κυβέρνηση να έχει απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα: Ποιός ο ρόλος του ΟΑΚ στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης; Με ποιο τρόπο ενισχύεται ο ΟΑΚ; Ποιες θέσεις ευθύνης και με ποια προοπτική θα αξιοποιηθεί το εξειδικευμένο προσωπικό των ΕΥΔΕ; Με ποιο σχέδιο και για ποια έργα που έχει ανάγκη ο τόπος της Κρήτης; Και το κυριότερο: Με ποιο αντίκτυπο και τι αποτύπωμα για την κοινωνία;
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση κινείται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και χωρίς σχέδιο. Με γνώμονα να περάσει ρυθμίσεις με περιεχόμενο και μεθόδους που η κοινωνία έχει «αμετάκλητα» καταδικάσει»
 
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 29.6.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε