ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ηγουμενίδης: Η ΚΥΑ για «δωμάτια-απομόνωσης» από τα ίδια τα καταλύματα εγκληματεί κατά του τουρισμού στην Κρήτη

 

«Η δημοσιοποίηση της ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού, με την οποία προβλέπεται πως από τα ίδια τα τουριστικά καταλύματα και από τις ίδιες τις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν “δωμάτια–χώροι απομόνωσης” για «φιλοξενία» κρουσμάτων κορωνοϊού βάλλει ευθέως εναντίον του κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Μια τέτοια απόφαση, που είναι και εγκληματική για τον τοπικό πληθυσμό και τους επισκέπτες στο νησί, δεν λαμβάνει υπόψη τις παραμέτρους για τη διαχείριση των κρουσμάτων και τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας. Υποχρεώνει όλα τα καταλύματα ανεξαιρέτως να διαχειριστούν οι ίδιοι ένα κρούσμα μέσα στο ίδιο το κατάλυμα χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία. Δηλαδή, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς την απαιτούμενη αυστηρή επιτήρηση που απαιτεί ένα κρούσμα για την αποφυγή διασποράς του σε όλο το νησί.

Η απόφαση για την οποία επαίρεται το Υπουργείο Τουρισμού μετακυλίει την ευθύνη της Πολιτείας στους ανθρώπους του τουρισμού και απέχει από την ήδη διατυπωμένη πρόταση που αφορά τον ορισμό ενός  – υψηλών προδιαγραφών – καταλύματος σε όλη την Κρήτη, σε απομονωμένη περιοχή, που θα τελεί υπό επιτήρηση, και ει δυνατόν κοντά σε δημόσιο νοσοκομείο, ώστε να ελέγχεται υγειονομικά και να τηρούνται όλες οι υγειονομικές δικλείδες ασφαλείας.

Δυστυχώς, η προχειρότητα και η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου υποχρεώνει την Κυβέρνηση σε αποφάσεις επικίνδυνες για το τουριστικό προϊόν, ακόμη και σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 24.6.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε