ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Ηγουμενίδη-Λαμπρινού-Βουρεξάκη για τις ενέργειες στήριξης της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει με προκλητικό τρόπο τους πολίτες του Ηρακλείου για το θέμα της ύδρευσης» δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Απαντώντας ο βουλευτής σχετικά με την χθεσινή «εξαγγελία» Μητσοτάκη για δήθεν χρηματοδότηση της κατασκευής δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου ύψους 15.200.000 ευρώ, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε: «Η Κυβέρνηση, αντί να εξαγγέλλει χρηματοδότηση έργων που ήδη έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως το έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου,  θα ήταν προτιμότερο να διασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη των ΔΕΥΑ τις οποίες έχει εγκαταλείψει». Επιπλέον, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου τόνισε: «Ο εμπαιγμός είναι ακόμη εντονότερος, αφού η ίδια η ΝΔ είχε αφήσει στα συρτάρια το έργο της ύδρευσης του Ηρακλείου το οποίο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έβαλε σε πραγματική τροχιά υλοποίησης. Σημαντικά του τμήματα έχουν σήμερα ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι εργασίες σε συνοικίες της πόλης προχωρούν καθημερινά».

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης βρέθηκε σήμερα το πρωί στον Δήμο Ηρακλείου για να συναντήσει τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Γιώργο Βουρεξάκη για όλα τα θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν αφενός η πορεία των έργων για την ύδρευση, τα τμήματα του έργου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε συνοικίες της πόλης και όσων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αφετέρου, κατά τη συνάντηση στο Δημαρχείο τέθηκε η ρύθμιση οφειλών στην οποία έχει ήδη μπει η ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ενώ επίσης τέθηκε το ζήτημα του ακατάσχετου για το δάνειο του Δήμου προς τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι θα επανέλθει στο θέμα με παρέμβαση στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας παράλληλα τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά και τη στήριξη των ΔΕΥΑ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες που θέλουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Σημειώνεται επίσης ότι στα πλαίσια ολοκληρωμένου χρηματοδοτικού σχήματος της προηγούμενης περιόδου για το έργο της αντικατάστασης – επέκτασης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ρυθμίσεις στήριξης των ΔΕΥΑ, όπως την ρύθμιση με την οποία οι ΔΕΥΑ επιδοτούνται χωρίς να απαιτείται η ίδια συμμετοχή της ΔΕΥΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αίροντας το ανεδαφικό όριο του 35%  και φτάνοντας πλέον μέχρι και το 100%, αλλά και στην απαλλαγή της ΔΕΥΑ Ηρακλείου από υπέρογκες οφειλές-βαρίδια του παρελθόντος.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 19.6.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε