ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο ο Νίκος Ηγουμενίδης για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος

Μήνυμα Ν.Ηγουμενίδη από το Οροπέδιο του Ομαλού: “Έχουμε κόκκινες γραμμές και δεν θα ανεχθούμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”

Το παρών στο Οροπέδιο του Ομαλού στη Βιάννο έδωσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, που φέτος πραγματοποιούνται από κοινού με τον εορτασμό της Ημέρας της Φύσης αλλά και της Ημέρας Τιμής στην Εθνική Αντίσταση.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης παρακολούθησε τη λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, και μαζί με συναδέλφους του βουλευτές κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.

                                 Με αφορμή τις εκδηλώσεις στη Βιάννο, ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Με συγκίνηση σήμερα βρισκόμαστε στο Οροπέδιο του Ομαλού, στη Βιάννο, σε μια εποχή που ο τόπος μας, όπως κι όλος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη υγειονομική πανδημία. Ο τόπος αυτός που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με κορυφαία πράξη την  Αντίσταση της Βιάννου, μάς δείχνει και σήμερα έναν δρόμο. Έναν δρόμο πάλης, θάρρους, ελπίδας, αλλά και υπόσχεσης πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αλλά και σήμερα πως δεν μπορεί να ξεχαστεί η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. Το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής πρέπει να αξιοποιηθεί και ως χρέος τιμής πρέπει πάση θυσία να προχωρήσει. Παράλληλα, σε μια περίοδο έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας,  οι εκδηλώσεις σήμερα στη Βιάννο στέλνουν κατά τη γνώμη μου και ένα μήνυμα πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να ανεχθεί -και δεν θα ανεχθεί- καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 8.6.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε