ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου σήμερα ο Νίκος Ηγουμενίδης

Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, καθώς και με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου

Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου έδωσε σήμερα το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, όσο και με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας κ. Δημήτρη Κλάδο.

Στο τραπέζι της συνάντησης με το ΔΣ του Συλλόγου, τέθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου με στόχο την ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν στις ανάγκες για σύγχρονο οργανισμό και πλήρες οργανόγραμμα, άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στην Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό και μονιμοποίηση εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις στην ΠΦΥ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε για τις μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την ΠΦΥ, αλλά και εν όψει της επικείμενης συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τα θέματα της υγείας, και στην οποία η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατέχει κεντρική θέση.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι στις σημερινές έκτακτες συνθήκες της πανδημίας αναδεικνύεται η ανάγκη της ουσιαστικής, με άμεσο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αναβάθμισης και ενίσχυσης των δημόσιων δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.

Εκ μέρους του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Ανδρουλάκης, η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Παπαντωνάκη, η Γραμματέας Μαρία Μαυρογιάννη, ο Ταμίας του Συλλόγου Αντώνης Πασσαδάκης και τα μέλη Μαρία Ζεμπέλη, Θεονύμφη Φραγκιαδάκη και Καλλιόπη Παρασύρη.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου κ. Δημήτρη Κλάδο. Μαζί του συζητήθηκαν τα θέματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του Κέντρου. Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί 170.000 κόσμο, ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενσωμάτωσης και υλοποίησης του σχεδιασμού για τη μόνιμη ενίσχυση του Κέντρου με προσωπικό και εξοπλισμό για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 3.6.2020

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε