Τον κομβικό ρόλο του λιμένα Ηρακλείου γενικότερα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και ειδικά για την ανάπτυξη στην Κρήτη ανέδειξε η ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου».

Δώρο της κυβέρνησης ΝΔ προς του πιθανούς αγοραστές χαρακτήρισε την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗ, ο βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός. Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, οι ιδιώτες που θα πάρουν το λιμάνι θα αποκομίζουν υπερκέρδη, χωρίς να καρπώνεται τα οφέλη η τοπική κοινωνία και η οικονομία της χώρας. Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε σε παραδείγματα μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών που παραμένουν υπό δημόσιο ελέγχο, όπως το λιμάνι του Ρότερνταμ, και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση λιμένων στην Ελλάδα: «Με δημόσιο έλεγχο των λιμανιών διατηρούμε απόλυτα τον έλεγχο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της περιφερειακής οικονομίας που υπηρετεί κάθε λιμάνι. Αντίθετα ένα ιδιωτικό λιμάνι λειτουργεί με μόνο κριτήριο το κέρδος και επομένως αδιαφορεί για την ανάπτυξη των παραλιμένιων περιοχών. Επιπλέον στα ιδιωτικά λιμάνια υποβαθμίζονται τα εργασιακά ζητήματα».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης. Συμμετείχαν επίσης ο πρώην γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Λαμπρίδης, η συντονίστρια του τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Φραντζεσκάκη, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κλαράκης.

Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη από την πρώην αντιπρόεδρο του ΟΛΗ Αγγέλα Σμυρνάκη, τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΛΗ Ανδρέα Μαρινάκη, τον πρόεδρο των Λιμενεργατών Ξενοφώντα Σφακιανάκη, τον πρόεδρο των ιδιοκτητών σκαφών «Νέαρχος» Γιάννη Μαραγκουδάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Αντώνη Παπαδεράκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη και την δικηγόρο και πρώην μέλος της διοίκησης του ΟΛΗ Ιωάννα Κριθινίδη.

Η εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηρακλείου ήταν η τέταρτη κατά σειρά ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο επίκαιρα πολιτικά ζητήματα που αφορούν άμεσα την οικονομία και την κοινωνία της Κρήτης.

Η χθεσινή εκδήλωση, όπως και οι προηγούμενες, μεταδόθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χιλιάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, να σχολιάσουν και να απευθύνουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες.

Οπτικοακουστικό υλικό των τεσσάρων εκδηλώσεων παραμένει προσβάσιμο στο διαδίκτυο

Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, (Facebook: Κόκκινο Κρήτης)

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, (Youtube: ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου)

Ηράκλειο, 20/5/2020

Το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε.Α. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε