Δελτίο Τύπου

Συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη η 91μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Ανασυγκρότησης Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αντικείμενο τρία ζητήματα:

1) Την αποτίμηση των μέχρι τώρα κυβερνητικών πολιτικών ειδικά το τελευταίο διάστημα.

2) Την επεξεργασία και επικαιροποίηση των θέσεων του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

3) Την συνέχιση και ένταση της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κόμματος.

Όλα τα προηγούμενα, προφανώς, τόσο γενικά όσο και πιο συγκεκριμένα για τον Νομό Ηρακλείου.

Έγινε αναλυτικότατη συζήτηση και οι επισημάνσεις συνοψίζονται κατά κύριο λόγο στα παρακάτω:

1)

·       Η βασική ανάγκη για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού), όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή (ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ, προμήθεια αναπνευστήρων και ιατρικού εξοπλισμού κλπ) δεν υλοποιήθηκε αλλά αντιμετωπίστηκε εκ των ενόντων με μετατάξεις και προσλήψεις με ολιγόμηνες συμβάσεις. Ο υγειονομικός κόσμος της χώρας φωνάζει γι’ αυτά.

·       Η οικονομική κρίση που δημιουργείται αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και χωρίς κανένα συγκροτημένο σχέδιο, με αποτέλεσμα το μέλλον να προδιαγράφεται αβέβαιο. Η τακτική που ακολουθείται αφήνει ουσιαστικά ακάλυπτη την μεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα, σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού.

·       Η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης, με σφιχτό εναγκαλισμό των ΜΜΕ, οδηγεί σε μια νέα διαπλοκή, πράγμα που ανάγκασε το κόμμα μας να ζητήσει την άμεση παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ, διότι το όργανο του οποίου προΐσταται δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο.

·       Οι ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα τίθενται εν αμφιβόλω, η καλλιέργεια του φόβου αποσκοπεί στην ποδηγέτηση της συμπεριφοράς της κοινωνίας και η “νέα κανονικότητα” που πάει να διαμορφωθεί δεν είναι καθόλου μα καθόλου αθώα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω η διακυβέρνηση της χώρας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η ψήφιση με διαδικασίες απόλυτης απαξίωσης του Κοινοβουλίου του νομοσχεδίου για το περιβάλλον, που καταστρέφει τα πάντα με το πρόσχημα απλοποίησης των διαδικασιών, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που σαρώνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και πολλά άλλα.

2)

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε έγκαιρα και υπεύθυνα συγκεκριμένα, εμπροσθοβαρή μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Οι θυσίες και προσπάθειες του ελληνικού λαού, σε συνδυασμό με τη συνετή διαχείριση της κυβέρνησης στο διάστημα 2015-2019 οδήγησαν στη δημιουργία ενός αποθεματικού ασφαλείας, της τάξης των 37 δις ευρώ, την ύπαρξη του οποίου η ΝΔ επίμονα αρνούνταν, αλλά τώρα καταφεύγει στην χρησιμοποίησή του. Στα πλαίσια αυτά το κόμμα μας έκανε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούσαν στο σύνολο της ασκούμενης στη χώρα οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, προτάσεων απολύτως στοχευμένων και τεκμηριωμένων χρηματοδοτικά. Είναι το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε με τίτλο “Μένουμε Όρθιοι”. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα δεκτό, διότι κινείται σε κατεύθυνση τελείως αντίθετη με τη δική μας. Εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας, του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού. Η κυβέρνηση όχι.

Παρόλα αυτά το κόμμα μας, τόσο κεντρικά όσο και σε επίπεδο νομού Ηρακλείου και περιφέρειας Κρήτης, θα συνεχίσει να επικαιροποιεί το πρόγραμμά του και θα είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, όπως ήδη κάνει έντονα το τελευταίο διάστημα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που όλοι μας βιώνουμε. Κι αυτό γιατί είμαστε δίπλα στην κοινωνία και θα σταθούμε όπως μπορούμε δίπλα στο λαό μας, γιατί όπως επισημαίνεται και στην τελευταία αφίσα που κυκλοφόρησε το κόμμα μας “αυτό που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο”.

 

3)

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος και η καμπάνια αντιστοίχισης των οργανωμένων μελών του με την εκλογική του απήχηση είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να δει τον αριθμό των οργανωμένων μελών του στο νομό Ηρακλείου να διπλασιάζεται τους τελευταίους μήνες.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και θα οδηγήσει στο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ηράκλειο, 18/5/2020

Το Γραφείο Τύπου της

Ν.Ε.Α. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε