ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) 
επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή το σοβαρό ζήτημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το σχολείο, όπου το μάθημα εξακολουθεί να γίνεται σε λυόμενες αίθουσες.
Κατά τη συνάντηση με την Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ κ. Έλενα Σακελλάρη τέθηκαν επί τάπητος τόσο τα πολύ σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των κτιριακών υποδομών του σχολείου, όσο και οι ενέργειες για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή του Αγ.Ιωάννη του Χωστού και αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα Ειδικής Αγωγής του Ν.Ηρακλείου με 110 μαθητές  που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και της ενδοχώρας του Νομού και με αριθμό μαθητών που συνεχώς αυξάνει, ενώ στο σχολικό συγκρότημα στεγάζεται και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου.
Είναι ενδεικτικό ότι το μάθημα γίνεται σήμερα σε αίθουσες που είναι χωρισμένες ακόμα και με ένα απλό μαυροπίνακα για δύο τάξεις μαζί. Όπως ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι ενώ το σχολείο έχει 18 τμήματα αναγκάζεται να λειτουργεί μόνο με 15 αίθουσες. Η έλλειψη αιθουσών, η απουσία συντήρησης και μόνωσης, καθώς και ηλεκτρολογικά προβλήματα συνθέτουν το πρόβλημα.  
Ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε επί μακρόν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το σχολείο και ενημερώθηκε για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες της Διεύθυνσης του Σχολείου προς το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και τις εκκρεμότητες από πλευράς Υπουργείου, επισημαίνοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης και πως ο ίδιος θα προχωρήσει από τη δική του μεριά σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από τη Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ κ. Σακελλάρη, ο υποδιευθυντής κ. Γιώργος Πατερόπουλος, η υποδιευθύντρια κ. Μαρίνα Πρινιωτάκη, καθώς και μέλη του Συλλόγου διδασκόντων.
Σημειώνεται ότι με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Νίκος Ηγουμενίδης έφερε πρόσφατα το ζήτημα της σχολικής στέγης για το Νομό Ηρακλείου στη Βουλή, ενώ έχει ήδη δημοσιοποιήσει τις μέχρι τώρα απαντήσεις από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών επιδιώκοντας να αναδειχθούν και να υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε όφελος του σχολείου.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 6.3.2020

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε