ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Από το Καστέλι της Κρήτης σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για πολλοστή φορά ότι όχι μόνο δεν διαθέτει τη γενναιότητα να αναγνωρίζει το έργο των προκατόχων του, αλλά με απίστευτο θράσος επέλεξε ξανά να οικειοποιηθεί όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και να τα παρουσιάσει ως δικά του.

Διότι χρειάζεται πολύ θράσος για να τολμήσει να μιλήσει μπροστά στο λαό της Κρήτης για ένα έργο που «βάλτωνε επί χρόνια» και «επιτέλους ξεκινά».

Νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμούνται ποιες κυβερνήσεις επί σειρά ετών κορόιδευαν με εξαγγελίες και υποσχέσεις για την ανάγκη κατασκευής νέου αεροδρομίου, χωρίς να υλοποιούν τίποτα στην πράξη.

Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αυτές οι καινές περιεχομένου υποσχέσεις ήταν οι «ράγες του έργου» που έβαλε η ΝΔ από το 2004, όπως είπε ο υπουργός του Κ. Καραμανλής.

Να θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη ότι χρειάστηκε να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ώστε παρά τα άδεια κρατικά ταμεία και τη χώρα σε χρεοκοπία που παρέλαβε, να καταφέρει να υλοποιήσει την υπόσχεση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εκκινώντας από το απόλυτο μηδέν.

Χρειάστηκε να εργαστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να προσχωρήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, να αναδειχθεί ανάδοχος του έργου, να προεγκριθεί η χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και να επισφραγιστεί τελικά επίσημα η σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι από την ελληνική Βουλή, τον Μάιο του 2019.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με το ποσό των 180 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπέγραψε σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποθηκεύοντας την έκταση του σημερινού αεροδρομίου, κρυφά από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία του Ηρακλείου, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την επέλαση ιδιώτη επενδυτή.

Αποδεικνύουν με τον τρόπο αυτό τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κυβέρνησή του, πέρα από την ανικανότητα να δεχθούν το έργο των προκατόχων τους, το στυγνό ταξικό τους προσανατολισμό και την παντελή αδιαφορία τους για τον τρόπο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Και για να μην αδικούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσουμε και την προσωπική του συνεισφορά: την πλάκα με το όνομά του στο χώρο όπου ήδη εκτελούνταν εργασίες για την ανέγερση του αεροδρομίου Καστελίου.

Ηράκλειο, 8/02/2020

Το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε.Α Ηρακλείου

και οι βουλευτές νομού Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε