ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εφ’ όλης της ύλης και σε ιδιαιτέρως εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη.
Κατά την συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τις ανάγκες και τα τρέχοντα ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Πρώτον, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων» συζητήθηκαν τα κομβικά θέματα της πολιτικής προστασίας, μεταξύ αυτών και η ετοιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων ως επιχειρησιακός βραχίονας της πολιτικής προστασίας της Κρήτης.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει με παρεμβάσεις του προτείνει την βελτίωση του υπό διαβούλευση Νομοσχέδιου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της θέσης των πυροσβεστών, ενώ υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο βουλευτής Ηρακλείου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Ηρακλείου με στόχο τον συντονισμό και την περαιτέρω θωράκιση του νησιού, ενώ σχετικά με όλες τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν την Κρήτη, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται εκτός Κρήτης ο συντονισμός των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης.