ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
 
«Άκρως προκλητική και απαράδεκτη η άσκηση βίας από την  Κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες»
 
Σχετικά με τα σημερινά επεισόδια βίας ενάντια στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης κατά την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Άκρως προκλητική και απαράδεκτη είναι η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης. Η σημερινή άσκηση βίας και οι επιθέσεις έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου απέναντι στους αγρότες που διεκδικούν τα αυτονόητα για την παραγωγή τους και την εργασία τους ξεπερνά πλέον κάθε όριο.
 
Πίσω από τη βία και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης είναι η περιφρόνηση απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών. Είναι η στάση του Υπουργού που εξακολουθεί να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να παραπέμπει στο μέλλον για κάθε ζήτημα των αγροτών. Είναι η απαξίωση ενός πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου. Είναι η ηχηρή απουσία μιας συνεκτικής Εθνικής Στρατηγικής για το λάδι αλλά και για την στήριξη της παραγωγής.
 
Η σημερινή στάση της Κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο αυταρχισμού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Xθες ήταν οι φοιτητές, σήμερα είναι οι αγρότες. Αύριο πιθανότατα μια ακόμη ομάδα που τολμά να υψώνει μέτωπο απέναντι σε μια Κυβέρνηση που με το όπλο της καταστολής παίζει το παιχνίδι των «ημετέρων», των «λίγων» και «ισχυρών» φίλων της. Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων απέναντι σε αυτό το ενορχηστρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης είναι η μόνη απάντηση».
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 5.12.2019
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε