ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Θετική η πρόταση της Ένωσης να δούμε συνολικά το κρητικό ελαιόλαδο

Σημερινή σύσκεψη στην Ένωση Ηρακλείου με τον Σταύρο Αραχωβίτη

Στη σημερινή σύσκεψη στην Ένωση Ηρακλείου -μαζί με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη- συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία σε όφελος του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι “ο πρωτογενής τομέας είναι ένας πυλώνας που με την παραγωγή του μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από την δίνη της οικονομικής κρίσης”. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σημερινή επίσκεψη είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης δραστηριότητας που έχει αναπτυχθεί όλο το τελευταίο διάστημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχει φανεί και στη Βουλή και σε όλες τις συσκέψεις που έχουν προηγηθεί, αλλά και από τον ίδιο τον επικεφαλής του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρο Αραχωβίτη, είναι διαρκές το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα. Με την έννοια ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένας πυλώνας που με την παραγωγή του μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από την δίνη της οικονομικής κρίσης. Έτσι το αντιλαμβανόμαστε και γι’ αυτό υπάρχει το έμπρακτο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα του πρωτογενή τομέα”.

Σχετικά με την ελαιοπαραγωγή και τις φετινές πρωτόγνωρες ζημιές, ο Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε: «Ευνόητο και λογικό η συζήτηση  να έχει περιοριστεί σήμερα στους ελαιοπαραγωγούς και στην ποιότητα του ελαιολάδου. Στην κουβέντα που έγινε θεωρούμε θετική την τοποθέτηση της Ένωσης να δούμε και να αντιμετωπίσουμε συνολικά το κρητικό ελαιόλαδο. Θεωρούμε ότι είναι σωστό να βοηθήσουμε στα όποια προβλήματα οικονομικά αντιμετωπίζουν οι ενώσεις, οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί – πρέπει να φύγουν από αυτή την μέγγενη που περιορίζει και εμποδίζει την δραστηριότητα τους- και βεβαίως θα είμαστε δίπλα και σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης και της ποιότητας και της αύξησης της ποσότητας των παραγόμενων από τον πρωτογενή τομέα προϊόντων», σημείωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (29/11/2019) στα πλαίσια της αρμόδιας Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αγροτική Πολιτική στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές», ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε επιτακτικά την άμεση αποζημίωση των παραγωγών και την απουσία έμπρακτης λύσης από το Υπουργείο. Ταυτόχρονα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε όλη την μακρά ατζέντα θεμάτων του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, μαζί και τα θέματα που απασχολούν έντονα την Ένωση. Μεταξύ αυτών, η άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών μαζί με τις συγκεκριμένες προτάσεις αγροτών για τις αποζημιώσεις, το θέμα της έμπρακτης στήριξης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κρήτης, το ζήτημα των επιδοτήσεων ενόψει της νέας ΚΑΠ, το θέμα της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς, αλλά και το κομβικό θέμα ενίσχυσης των υπηρεσιών με ερευνητές – με στόχο τόσο να συζητηθούν αλλά κυρίως να προχωρήσουν αποφασιστικά το επόμενο διάστημα.

Το Γραφείο Τύπου

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε