ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη
 
Με την πολύ καλή είδηση για τα θέματα του πολιτισμού στο Χουδέτσι, ξεκίνησε η συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη.
 
Ο Μανώλης Κοκοσάλης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι οι εργασίες για την αξιοποίηση του παλιού ελαιουργείου στο Χουδέτσι ως πολυχώρου πολιτισμού έχουν ήδη ξεκινήσει από τον ανάδοχο του έργου μετά και την υπογραφή της σύμβασης.
 

Φωτογραφία αρχείου. Με τον Ross Daly στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάιος 2017.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό το 2017 ο Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με τον Ross Daly, ιδρυτή και διαχρονικό εμπνευστή του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της αποκατάστασης του κτιρίου στο Χουδέτσι και σήμερα το έργο προχωράει, ώστε το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» να αποκτήσει μόνιμη στέγη στον τόπο που το φιλοξένησε επί σειρά ετών, αλλά και ένας σημαντικός χώρος πολιτισμού να βρει μόνιμη έδρα στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

 
Με τον Μανώλη Κοκοσάλη ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε ακόμη μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Μεταξύ αυτών:
  1. Οι ζημιές των αγροτικών προϊόντων από την πρόσφατη κακοκαιρία και από την «επέλαση» του δάκου. Επισημάνθηκε η ανάγκη αποζημίωσης  των παραγωγών. Σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η αγροτική οδοποιία, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ο Δήμος είναι καθ’ όλα έτοιμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
  2. Τα ζητήματα της ύδρευσης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή για την πορεία των έργων ύδρευσης, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και την επέκταση του δικτύου σε αρκετές περιοχές του Δήμου, καθώς και για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται για το δίκτυο της άρδευσης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει ήδη δρομολογήσει παρεμβάσεις για την επιτάχυνση της αντικατάστασης αμιάντου, αναδεικνύοντας το θέμα σε κεντρικό επίπεδο και σε συνέχεια του έργου αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο.
  3. Επί τάπητος τέθηκε ο χάρτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και οι νέες δομές  που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν απρόσκοπτα τους πολίτες του Δήμου.
  4. Το κτιριακό των σχολείων. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του κτιρίου των Γυμνασίου και Λυκείου Μελεσών. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι στόχος είναι το κτίριο να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2019. Ενώ για το ζήτημα ανακατασκευής της αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Πεδιάδος, τονίστηκε η υλοποίηση του έργου μέσα στην επόμενη διετία.
Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε τις ιδιαίτερα αποτελεσματικές προσπάθειες του Δήμου στην απορρόφηση κονδυλίων και αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων σε όφελος του Δήμου, μεταξύ αυτών και του «Φιλόδημου». Η συνάντηση εντάσσεται στην συνέχιση ενός κύκλου συναντήσεων του Νίκου Ηγουμενίδη με όλους του δημάρχους του Νομού Ηρακλείου.
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 15.11.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε