ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση υλοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Τυμπάκι
 
Την άμεση υλοποίηση του έργου για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Τυμπάκι ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, ενώ την ερώτηση συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης αλλά και ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.
 
Στην ερώτηση με θέμα «Άμεση υλοποίηση του έργου για το κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι του Νομού Ηρακλείου», οι βουλευτές τονίζουν ότι ήδη από τον περασμένο Ιούνιο έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση ύψους 2.890.000 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι.
 
«Πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε το 2010 και που με ευθύνη των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε για πολλά χρόνια στα συρτάρια», σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησης.
 
Διευκρινίζουν επίσης ότι «με κοπιώδεις ρυθμούς και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, το έργο συμπεριελήφθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση  – και βεβαίως και με τις εύστοχες παρεμβάσεις από τις τοπικές αρχές – στον κατάλογο 26 αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν επιτυχώς στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».
 
Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «το έργο δεν μπορεί να περιμένει άλλο τις καθυστερήσεις και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Υπουργείου» και ότι “συγκαταλέγεται στα έργα που εντάσσονται σε μια προσπάθεια ουσιαστικής ενίσχυσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Νομού που ανήκουν αποκλειστικά στους πολίτες”.
 
Ρωτούν, τέλος, τον αρμόδιο Υπουργό, πρώτον, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να προχωρήσει το έργο, και δεύτερον, γιατί έχει καθυστερήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.
 
Το Γραφείο Τύπου
 
Ηράκλειο, 11.11.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε