ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κύκλος συναντήσεων του Νίκου Ηγουμενίδη με Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου
 
Κύκλο συναντήσεων με τους δημάρχους του Νομού Ηρακλείου έχει ήδη ανοίξει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αφορμή τρέχοντα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που απασχολούν τους πολίτες.
 
Πρώτον, κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος  Μανώλη Φραγκάκη τέθηκαν επί τάπητος οι απαιτούμενες ενέργειες για τα συνοδά έργα στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, στο οδικό δίκτυο σύνδεσης και τις απαλλοτριώσεις.
 
Επιπλέον, απασχόλησαν τα αιτήματα πολιτών και συλλογικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, οικονομικά ζητήματα του Δήμου, ενώ επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του βουλευτή και του νέου δημάρχου στον οποίο ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχήθηκε εκ νέου μια καλή και γόνιμη θητεία.
 
Δεύτερον, με αφορμή το επίσημο έγγραφο του Δημάρχου Χερσονήσου προς την Κυβέρνηση για την υπόθεση της πτώχευσης της Thomas Cook, ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε στις αρχές της εβδομάδας τον Δήμαρχο Ιωάννη Σέγκο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει σημαντικές προεκτάσεις στο Ηράκλειο και στον τουριστικό Δήμο Χερσονήσου. Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε για όλες τις μέχρι σήμερα ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί προκειμένου να προχωρήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την άμβλυνση των συνεπειών, συμπεριλαμβάνοντας και τις εύστοχες προτάσεις του Δήμου για το θέμα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις.
 
Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του ΙΚΑ Χερσονήσου και η ανάγκη συνέχισης όλων των ενεργειών για να αποδοθεί στο Υπουργείο Υγείας  με στόχο να λειτουργήσει ως δομή υγείας.
 
Παράλληλα, συζητήθηκε η επένδυση στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, που μεταξύ πολλών άλλων αφορά και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και το ζήτημα της στέγασης του.
 
Τρίτον, κατά τη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον νέο Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά πλευρές που αφορούν τα ζητήματα ενέργειας που απασχολούν το Δήμο, περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων.
 
Σημειώνεται ότι σχετικά με το ζήτημα των αυθαιρέτων και την πορεία του νόμου για το δομημένο περιβάλλον που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του Δήμου, ο Νίκος Ηγουμενίδης μαζί με άλλους βουλευτές φέρνει στη Βουλή το ζήτημα των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.
 
Το επόμενο διάστημα και στα πλαίσια των περιοδειών του Νίκου Ηγουμενίδη, θα συνεχιστούν οι επαφές και με τους υπόλοιπους δημάρχους και τις τοπικές αρχές του Νομού Ηρακλείου για όλα τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Παράλληλα, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου ενημερώνει τις τοπικές αρχές για τις προθέσεις της σημερινής Κυβέρνησης απέναντι στον σχεδιασμό των δημοτικών υπηρεσιών  – σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης του για τον Καλλικράτη και τις απαντήσεις στη Βουλή προς τον ίδιο από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο.
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 25.10.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε