ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Δέσμη προτάσεων από τον Νίκο Ηγουμενίδη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις επιπτώσεις της Thomas Cook
 
Δέσμη προτάσεων κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πτώχευση της Thomas Cook.
 
Με παρέμβαση του στην εκδήλωση του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τις συνέπειες της χρεοκοπίας του βρετανικού ομίλου, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσε γραπτό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την Κυβέρνηση ανά Υπουργείο, με προτάσεις προς τους ΟΤΑ, με προτάσεις – πολιτικές για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια και μέτρα ενίσχυσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Όπως επισημαίνει ο ίδιος στο γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε, όλες οι δράσεις-προτάσεις αφορούν την εμπλοκή όλης της «πυραμίδας», δηλαδή της Κεντρικής κυβέρνησης, των αρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας, των Δήμων, των συνδικαλιστικών φορέων, των τοπικών επιμελητηρίων.
 
Κατά την παρέμβαση του, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε χαρακτηριστικά για τα απαιτούμενα μέτρα ότι «σήμερα έχει σημασία να κατηγοριοποιηθούν σε μια ενιαία Στρατηγική οι απαιτούμενες ενέργειες και προτείνονται συγκεκριμένα: 1. Μέτρα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  2. Μέτρα από την Κεντρική Κυβέρνηση και 3. Μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης προ ημερών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, κατά την οποία υπήρξε συζήτηση-ενημέρωση η οποία, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε στις διαστάσεις της κρίσης στην Κρήτη.
 
Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, ενδεικτικά σημειώνονται για τις πληγείσες τουριστικές επιχειρήσεις η ειδική φορολογική μεταχείριση των επιχειρηματικών κερδών, ο μειωμένος φόρος εισοδήματος για τις απολαβές των εργαζομένων στις αντίστοιχες τουριστικές επιχειρήσεις, η μείωση τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων, η μείωση δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, η μείωση τελών ύδρευσης και η συμπερίληψη του τουρισμού στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο έτσι ώστε η Κομισιόν να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων προορισμού.
 
Επισημαίνεται ότι ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έχει υποβάλει σχετική ερώτηση προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.
 
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 28.9.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε