ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: Ανάγκη ενός ενιαίου συντονισμού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης

Συναντήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη σε διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για τα θέματα της αρμοδιότητας της

Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε και συνομίλησε με τουςεργαζόμενους της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, της Διεύθυνσης Υδάτων, της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς και της Διεύθυνσης Διοίκησης.

Σε συνέχεια προηγούμενων επισκέψεων στην Αποκεντρωμένη όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε μια σειρά από θέματα που εντάσσονται στις αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης και που υλοποιήθηκαν χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων της.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο θεσμό της Αποκεντρωμένης και ειδικότερα θέματα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας της, με επίσπευση των διαδικασιών στελέχωσης των υπηρεσιών τους, και με στόχο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων τους και την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα των υδάτινων πόρων, και συγκεκρεμένα στο συντονισμό και την προτεραιοποίηση του συνόλου των έργων και δράσεων που υλοποιούνται και σχεδιάζονται από τους διαχειριστές των υδατικών πόρων, ενώ τόνισε τη σημασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων ειδικά για την Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση του Νίκου Ηγουμενίδη που συμπεριελήφθη στην Έκθεση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής έχει γίνει εκτενής αναφορά στην ανάγκη ενός κεντρικού και ενιαίου συντονισμού για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αποκεντρωμένη, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε εποικοδομητική συνάντηση και με την Συντονίστρια κα Μαρία Κοζυράκη, ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια διοίκηση και την επόμενη μέρα.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 25.6.2019

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε