ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργων αθλητικών εγκαταστάσεων στο νομό Ηρακλείου αποδέσμευσε η κυβέρνηση, έπειτα από σχετική εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 
Η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, του δήμου Φαιστού, και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ανοιχτού κολυμβητηρίου Ηρακλείου.
 
Τα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ήδη δημοσιεύτηκαν οι σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αποδεσμεύτηκαν τα χρηματικά ποσά για την εκτέλεση των εργασιών.
 
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού διατίθεται για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, για το οποίο εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 2.890.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε από το 2010 αλλά παρέμεινε σχέδιο επί χάρτου στη διάρκεια της κρίσης.
 
Για το ανοιχτό κολυμβητήριο Ηρακλείου αποδεσμεύτηκαν 160.000 ευρώ για την άμεση αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ανακυκλοφορίας και επιπλέον ποσό 60.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας και ενίσχυσης των εγκαταστάσεων.
 
Τα δύο έργα στο νομό Ηρακλείου περιλαμβάνονται σε κατάλογο 26 αντίστοιχων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 
Ηράκλειο, 19/06/2019
Ν.Ε Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε