Με αφορμή όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί για την Μάχη της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σχεδόν 8 δεκαετίες μετά, απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης, τιμούμε την ιστορική Μάχη της Κρήτης. Μάχη με την δική της συμβολή, με το δικό της λιθαράκι στην εποποιΐα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Στεκόμαστε με σεβασμό προς όλους τους αγωνιστές και τις οικογένειες τους, που έδωσαν την ηρωική μάχη, για μια ελεύθερη πατρίδα. Για μια πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη.
Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών που σε αυτόν τον αγώνα έδωσαν τη ζωή τους.
 
Σήμερα, με το δικό του τρόπο το παρελθόν έρχεται και «πλέκεται» με το παρόν ορίζοντας ταυτόχρονα τις εξελίξεις για το διακύβευμα και το μέλλον των επόμενων γενεών.
 
Η μνήμη των «δύσκολων», αλλά και συνάμα ηρωικών, στιγμών της Κρήτης για την υπεράσπιση των πιο ιερών ιδανικών της Ανθρωπότητας έρχεται σε μια  πολιτική συγκυρία με βαρύτητα.
 
Προηγήθηκε το ιστορικό πόρισμα της Ελληνικής Βουλής όπου αποτυπώνονται το απαράγραπτο των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και οι επόμενες ενέργειες της ελληνικής πλευράς, αφού για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον χρειάζεται να κλείσουμε τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.
 
Η σημερινή ιστορική συγκυρία όμως έχει τη δική της σημασία.
 
–      Την ώρα που η ακροδεξιά και ο ρατσισμός προσπαθούν και πάλι να διχάσουν γυρίζοντας πίσω την Ευρώπη.
–      Την ώρα που οι εχθροί της ελευθερίας επιδιώκουν να σηκώσουν και πάλι κεφάλι.

Η Μάχη της Κρήτης στέλνει σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα ενάντια στις σύγχρονες σκοτεινές δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού

Στέλνει το μήνυμα του αδιάκοπου αγώνα ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και την ειρηνική συνύπαρξη, για την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. 

Στέλνει το μήνυμα της συστράτευσης των δημοκρατικών, προοδευτικών και υγιών δυνάμεων με ζωντανή την διαρκή πάλη της Μνήμης κόντρα στη Λήθη». Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ν.Ηρακλείου
 
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε