ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης  Μανώλη Καρτσωνάκη
 
Στο τραπέζι η δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου
 
Με τον νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.
 
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης δωρεάν μεταφοράς των μαθητών του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου.
 
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αιτήματος των γονέων και στις απαιτούμενες ενέργειες, σε συνάφεια  με την πρόσφατη πολύ θετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών που αφορά στη μεταφορά μαθητών και καλλιτεχνικών σχολείων και σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.
 
Σήμερα το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ηράκλειο αριθμεί περί τους 500 μαθητές και για τη μεταφορά τους, από και προς στο σχολείο, επιβαρύνονται οι γονείς.
 
Με την αφορμή της ανάληψης των νέων καθηκόντων του κ. Καρτσωνάκη ο Νίκος Ηγουμενίδης ευχήθηκε στο νέο Περιφερειακό Διευθυντή καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ ταυτόχρονα έλαβε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα εκπαίδευσης του Νομού.
 
Μεταξύ αυτών, για το κτιριακό, τη δίχρονη προσχολική αγωγή, την ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό  δομών της εκπαίδευσης (όπως το ΠΕ.ΚΕ.Σ το Κ.Ε.Σ.Υ, τα γραφεία της Περιφερειακής Εκπ/σης κλπ), αλλά και με νομικούς συμβούλους μέσω κινητικότητας, καθώς και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Περιφερειακής Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 11.4.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε