Χαιρετισμός Νίκου Ηγουμενίδη 

στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 22 Μαρτίου) στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου . Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ), και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την σημασία της προσφοράς των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ την περίοδο της κρίσης και τα επερχόμενα βήματα για την ουσιαστική ενίσχυση των δομών σε μια περίοδο που η χώρα μπαίνει στη κανονικότητα.

Ακολουθεί ο σύντομος χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου:

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση.

Είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα με εκπροσώπους του Συλλόγου και εδώ στο Ηράκλειο και σε σύσκεψη στη Βουλή για όλα τα τρέχοντα θέματα των δομών.

Η προσφορά  – αλλά και η αξία της προσφοράς –  των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, και παιδιών και ατόμων με Αναπηρίες, αλλά και των εργαζομένων σε αυτά, αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον της ουσιαστικής ενίσχυσης των κοινωνικών δομών της χώρας αλλά και για την άσκηση κάθε κοινωνικής πολιτικής με πραγματικό αντίκρισμα.

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, επιτρέψτε μου να πω, ότι αποτελεί μέριμνα του αρμόδιου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του συναρμόδιου Υπουργείου των Εσωτερικών για να προχωρήσει με σταθερά βήματα και αξιοκρατικά – και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε –  η σταθερή χρηματοδότηση των Δομών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και για να  προχωρήσει στέρεα το βασικό αίτημα του Συλλόγου για μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, στη λογική ότι οι παρούσες θέσεις εργασίας καλύπτουν πάγιες, διαρκείς αλλά και πραγματικές ανάγκες των Δήμων.

Έχουμε ήδη ορισμένα τετελεσμένα που συντελούν αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτά τα τελεσμένα, δηλαδή η ενίσχυση σύγχρονων και αναγκαίων δομών όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», που δημιουργούν τις προϋποθέσεις βήμα-βήμα, και σε μια περίοδο που «λύνονται τα χέρια μας» από έξωθεν πιέσεις, να προχωρήσουμε προσεκτικά στην θεσμοποίηση και ενίσχυση αντίστοιχων κοινωνικών δομών που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες,

Το σημερινό συνέδριο αναδεικνύει το ρόλο και τη σημασία αυτών των δομών για το παιδί, την οικογένεια, την κοινωνία στο σύνολο της.

Σας ευχαριστώ

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε