ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νίκος Ηγουμενίδης «Επιπλέον 400.000 ευρώ σήμερα στους Δήμους του Νομού Ηρακλείου από το ΥΠΕΣ»
 
Σχετικά με τις τελευταίες έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσιεύει τις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας.
 
Σε ό,τι αφορά τους δήμους του Νομού Ηρακλείου, από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας “ξεκλειδώνουν” τα ποσά των 50.000 ευρώ προς τον Δήμο Βιάννου και 290.000 ευρώ προς τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος. Επιπλέον,  για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας «ξεκλειδώνουν» 60.000 ευρώ προς τον Δήμο Μαλεβιζίου. Συνολικά δηλαδή,  το σημαντικό ποσό των 400.000 ευρώ κατευθύνεται σήμερα σε 3 δήμους του Νομού Ηρακλείου.
 
Οι τελευταίες αποφάσεις που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς σημαντικών προγραμμάτων που ενισχύουν αποτελεσματικά όλους τους δήμους του Ηρακλείου και που σύμφωνα με όλους τους τελευταίους υπολογισμούς μέσα στο τελευταίο έτος έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 60 εκατομμύρια ουσιαστικών ενισχύσεων στο Νομό.
 
Όπως αποδεικνύεται, η συστηματική προσήλωση από πλευράς Υπουργείου σε αυτή την αποτελεσματική πολιτική με εμφανή κοινωνική αποτελεσματικότητα αποδίδει και συνεχίζεται εντατικά».
 
Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 21.1.2019

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε