ΔΗΛΩΣΗ
ΝΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
 
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν πρέπει να προστατεύσει και την Εισαγγελέα Διαφθοράς;»
 
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Όλο το τελευταίο διάστημα και με φόντο την υπόθεση Novartis παρατηρείται μια συντονισμένη επιχείρηση με στόχο την υπονόμευση του έργου της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
 
Αυτή η επιχείρηση η οποία επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο έργο της Δικαιοσύνης με ανεπίτρεπτες έξωθεν επεμβάσεις κορυφώνεται με μηνύσεις ή απειλές μηνύσεων με προεξάρχοντα τον σημερινό Αντιπρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργό Υγείας.
 
Σε μια τέτοια συγκυρία είναι σαφές ότι όλοι κρίνονται από τη στάση τους.
 
Η απορία εύλογη: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία πραγματοποίησε στη Βουλή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και με παρόντα όλα τα φώτα της δημοσιότητας, δεν πρέπει να αρθρώσει και μια λέξη ή να προστατεύσει και την Εισαγγελέα Διαφθοράς;
 
Σε κάθε περίπτωση, η ουσία της υπόθεσης παραμένει στο τραπέζι.
 
Όσοι δεν είδαν τίποτε το μεμπτό στην δράση της Novartis και των άλλων πολυεθνικών στην Ελλάδα κρίνονται.
 
Όπως κρίνονται και όσοι στην Ολομέλεια καταψήφισαν την συγκρότηση της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής και εκφράζουν διαρκώς την αγωνία τους να βγουν λάδι τα στελέχη των πολιτικών τους χώρων.
 
Έχουμε χρέος και ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δικαιοσύνη και να την αφήσουμε απερίσπαστη να συνεχίσει χωρίς καθυστερήσεις το έργο της».
 
Το Γραφείο Τύπου
Ηράκλειο, 9.1.201
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε