ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστολή Νίκου Ηγουμενίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού για το Κέντρο Υγείας Μοιρών

 

Με αφορμή τη χθεσινή (13.11.2018) συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού με αντικείμενο συζήτησης το Κέντρο Υγείας Μοιρών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνοντας τόσο για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών όσο και για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

Στο κείμενο της επιστολής του ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώνει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι, σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις Μοίρες και τον σχεδιασμό για το νέο κτίριο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και σε συντονισμό με τον δήμαρχο, στα πλαίσια της οποίας διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Τονίζει, επίσης, ότι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση και την ανέγερση του νέου κτίριο στις Μοίρες ανοίγει το δρόμο ώστε οι σημερινές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας να αποτελέσουν την έδρα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Δήμου Φαιστού.

Επιπλέον, σημειώνει ότι θα πρέπει προοπτικά το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Τυμπακίου και το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αγ. Δέκα του ΚΥ Μοιρών να αποτελέσουν ιατρεία 16ωρης λειτουργίας, και ότι η στηριγμένη στο Χάρτη Υγείας και την κίνηση του πληθυσμού επιστημονική τεκμηρίωση, καταλήγει στο συμπέρασμα της δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στα Μάταλα και νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Βαγιωνιά.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου κάνει, τέλος, ειδική αναφορά στην τελευταία έκθεση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, σημειώνοντας σχετικά ότι στο πρίσμα των νέων δεδομένων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Μεσαρά θα πρέπει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να οργανώσει την πληρέστερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση όλων των κατοίκων στο δημόσιο σύστημα υγεία.

Το κείμενο της επιστολής ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη και κατατέθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Ηγουμενίδη

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2018

 

Επιστολή Νίκου Ηγουμενίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού

 

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Κέντρο Υγείας Μοιρών

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Λυπάμαι που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, αν και θα ήθελα, δεν μπορώ να παρευρεθώ στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τη δωρεάν παραχώρηση ακινήτων του Δήμου Φαιστού στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ωστόσο, στο θέμα της Πρωτοβάθμιας Υγείας της Μεσαράς επιτρέψτε μου μερικές επισημάνσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον Τύπο (7/9/2018) σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις Μοίρες και τον σχεδιασμό για το νέο κτίριο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και σε συντονισμό με τον δήμαρχο, έχει διασφαλιστεί από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Έχει μάλιστα τονιστεί ότι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση και την ανέγερση του νέου κτίριο στις Μοίρες ανοίγει το δρόμο ώστε οι σημερινές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας να αποτελέσουν την έδρα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Δήμου Φαιστού.

Θα ήθελα επίσης να σημειώσω, όπως έχω τονίσει σε σχετικό άρθρο στον Τύπο (17/10/2018), θα πρέπει προοπτικά το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Τυμπακίου και το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αγ. Δέκα του ΚΥ Μοιρών να αποτελέσουν ιατρεία 16ωρης λειτουργίας.

Επιπλέον, η στηριγμένη στο Χάρτη Υγείας και την κίνηση του πληθυσμού επιστημονική τεκμηρίωση, καταλήγει στο συμπέρασμα της δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στα Μάταλα και νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Βαγιωνιά.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στο θέμα του ΕΚΑΒ. Με βάση την τελευταία έκθεση που προσωπικά εισηγήθηκα στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής (Νοέμβριος 2018) και έχει γίνει δεκτή κατά πλειοψηφία, είναι ζητούμενο η συνεχής προσπάθεια για ουσιαστική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Είναι ζήτημα που αφορά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του δικαιώματος στη ζωή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, σε όποια γωνιά της πατρίδας μας κι αν βρίσκονται.

Με αυτές τις αρχές στο πρίσμα των νέων δεδομένων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Μεσαρά θα πρέπει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να οργανώσει την πληρέστερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση όλων των κατοίκων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πιστεύω ότι τα ζητήματα της υγείας πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το δημοτικό συμβούλιο και σε αυτή την προσπάθεια παραμένω αρωγός για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο που τυχόν προκύπτει.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ε. Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14.112018

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε