Νίκος Ηγουμενίδης: «Τις επόμενες μέρες οι υπουργικές αποφάσεις  για την άρση των εύλογων αμφιβολιών και τη διαγραφή αναδρομικών οφειλών σε δημοσιογράφους και χιλιάδες ασφαλισμένους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, μετά και τη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ), αυτή την εβδομάδααναμένεται να υπογραφούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις για μεγάλο μέρος ασφαλισμένων για τους οποίους βεβαιωμένες οφειλές, που δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας, ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή και περισσότερων φορέων ασφάλισης.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης που είχε επανειλημμένως φέρει το θέμα στη Βουλή  με αφορμή τις αναδρομικές εισφορές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με παράλληλη ασφάλιση τόνισε ότι:

«Μετά και την ψήφιση του νόμου, τη θετική γνωμοδότηση του ΣΚΑ και την υπογραφή αυτές τις μέρες των σχετικών αποφάσεων, υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας για ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία, όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος Υπουργός, ανοίγει επί της ουσίας ο δρόμος για όσους σήμερα αγωνιούν για την οριστική άρση όλων των αμφιβολιών και για την αποδέσμευση τους από οφειλές που στην πραγματικότητα «δεν οφείλουν».

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζεται και το ζήτημα διαγραφής των αναδρομικών εισφορών που καλούνταν να πληρώσουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε παράλληλη με τη μισθωτή τους εργασία.

Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους όλων των ταμείων που βρίσκονται αντιμέτωποι με «σκελετούς» του παρελθόντος. Όπως είχαμε σημειώσει από την αρχή που ήρθε το θέμα στη Βουλή, είναι καιρός όλο το πολυδαίδαλο πλέγμα γραφειοκρατίας που μόνο σε βάρος των εργαζομένων λειτουργεί  να βρει επιτέλους την πόρτα της εξόδου».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 01/10/2018

2018-10-01T08:52:13+00:00Οκτώβριος 1st, 2018|Δελτία Τύπου|
Το nigoumenidis.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Ρυθμίσεις Ok