ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΚΑ Αν. Κρήτης.

Με αφορμή την ενημέρωση από τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για την αποδοχή του αιτήματος της παραχώρησης, τόσο του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ του Αγίου Μηνά όσο και του κτιρίου που ανήκει στο ΙΚΑ Χερσονήσου, ώστε να αξιοποιηθούν ως μονάδες υγείας, συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στο ιστορικό κτίριο του ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, καθώς και θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΙΚΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στο Ηράκλειο, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τη στέγαση μονάδας υγείας στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των πολιτών του Ηρακλείου και την καλύτερη πρόσβαση τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με ταύτιση απόψεων. Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να φύγουν οι διοικητικές υπηρεσίες  αλλά, αντιθέτως, να αναβαθμιστεί το κτίριο και η λειτουργία του προς όφελος πρωτίστως των πολιτών αλλά και των εργαζομένων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε πως η θετική έγκριση από το Υπουργείο ανοίγει το δρόμο για το ΙΚΑ του Αγίου Μηνά, ώστε να αποτελέσει πρότυπο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, και παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ, να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης στην ΠΦΥ του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού.

Επιπλέον, σχετικά με τα θέματα των εργαζομένων ο βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφερθούν άμεσα στο Υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος Βασίλειος Κοκκινάκης, η αντιπρόεδρος Αθηνά Μποτόνη, η  Α’ γραμματέας Κατερίνα Κυριακάκη, η γραμματέας Β’ Ιζαμπέλλα Ανδριανάκη και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαίρη Κεφαλούκου.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 24.9.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε