ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Εντός των ημερών η αποπληρωμή του 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ», 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε μεγάλο μέρος της σύσκεψης συμμετείχαν και η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε στο τραπέζι της συνάντησης κρίσιμα θέματα των αγροτών που αφορούν στο Νομό Ηρακλείου. Σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο Υπουργός ενημέρωσε ότι μόλις χθες υπεγράφη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη η σχετική απόφαση και ότι εντός των ημερών θα γίνει η αποπληρωμή του 20% των αποζημιώσεων, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η αποπληρωμή και για το υπόλοιπο 10%.

Επίσης, σχετικά με το ζήτημα της δακοκτονίας ο Υπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Ηγουμενίδη ότι το επόμενο διάστημα έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την έγκαιρη ρύθμιση του ζητήματος της δακοκτονίας, ώστε να αποφευχθούν οι παθογένειες και καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε εκτενώς το θέμα της ουσιαστικής αξιοποίησης  της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς, της αντιμετώπισης της ακαρπίας και ένταξης σε προγράμματα αγροτών που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο, ενώ επανέφερε στον Υπουργό το ζήτημα της «Φόρμας 6» ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια άρσης των αδικιών υπέρ των αγροτών.

Παράλληλα και σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς,  ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε την στήριξη υγιών αγροτικών συνεταιρισμών που έρχονται αντιμέτωποι με υπέρογκες οφειλές του παρελθόντος.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 18.9.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε