ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από υποδείξεις κατοίκων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Ασήμι.

Με την παρουσία και της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σφακιανάκη, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου διαπίστωσε, όχι απλώς την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του βιολογικού, αλλά και τον ορατό – πλέον δια γυμνού οφθαλμού – κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, επισκέφτηκε με τη σειρά του το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση στην Αθήνα, από όπου ενημερώθηκε αμέσως πως είναι σε πλήρη γνώση του Υπουργείου εδώ και καιρό το θέμα – και για τις ενημερώσεις και ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα όσα ειπώθηκαν, κονδύλια είναι διαθέσιμα και αποκλειστικά για τον εν λόγω βιολογικό εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν την αποκατάσταση του με στόχο την προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώθηκε επίσης πως έγγραφα της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έχουν από καιρό κρούσει τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της περιοχής, αλλά και ότι είναι επιτακτική σήμερα η συγκρότηση από την αρμόδια τοπική αρχή ενός πλήρους φακέλου με τεχνικά άρτια μελέτη που να  πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε πως «είναι εγκληματικό σήμερα να υπάρχουν οι πόροι και να μην ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες βάζοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία μιας περιοχής με 1.500 κατοίκους. Όλοι οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κινηθούν τάχιστα».

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 13.9.2018

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε