ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε σήμερα το παρών στο Σοκαρά και στην ετήσια Επέτειο Μνήμης για τους 27 εκτελεσθέντες κατοίκους του από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944.

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, ο Νίκος Ηγουμενίδης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των 27 κατοίκων που έπεσαν για την πατρίδα, ενώ σε δηλώσεις του τόνισε: «Τιμούμε τους ανθρώπους  που έπεσαν για τη λευτεριά της πατρίδας και την εθνική κυριαρχία. Κρατάμε το συμπέρασμα από τη θυσία τους, πως “ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός”».

Δήλωσε, επίσης, πως σήμερα «βαδίζουμε στο δρόμο που με το αίμα τους άνοιξαν όσοι θυσιάστηκαν για την πατρίδα, προσπαθώντας να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, προσπαθώντας να οικοδομήσουμε μια Νέα Ελλάδα».

Ερωτηθείς για την επικείμενη έξοδο από τα Μνημόνια, αναφέρθηκε στην καθαρή έξοδο, στις καλύτερες συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλά και στις μάχες για το μέλλον. «Οι αγώνες μας και μετά την 21η Αυγούστου προφανώς θα είναι  για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα  που θα στέκεται στα πόδια της, μια Ελλάδα που οι πολίτες της θα ζουν με αξιοπρέπεια», σημείωσε χαρακτηριστικά .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο Σοκαρά, την Ενορία Σοκαρά, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοκαρά και τις οικογένειες των Μαρτύρων.

9 11

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 17.8.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε