Σε προτεραιότητα Πλατύς Ποταμός και φράγμα Μπραμιανών Ενιαίο φορέα διαχείρισης επισημαίνει ο Ν.Ηγουμενίδης σε συνέντευξη του στο Ράδιο 9,84 και στην δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ανάγκη για τη διαχείριση του νερού στην Κρήτη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του θέματος «ενέργεια και νερό», αλλά και μία ενιαία αρχή υπό ένα Υπουργείο, είπε στον 98.4 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, θέσεις που είχε διατυπώσει και στην κοινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων / Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος / Υποεπιτροπής Νησιωτικών – Ορεινών Περιοχών / και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Όπως μάλιστα προανήγγειλε, μέχρι το Φθινόπωρο η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και Εσωτερικών, θα ανακοινώσουν από την Κρήτη το σχεδιασμό τους για τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού. Στις προτεραιότητες των Υπουργείων επισήμανε τα φράγματα του Πλατύ Ποταμού και των Μπραμιανών.

Στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ο βουλευτής ανάμεσα στα παραδείγματα που χρησιμοποίησε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον Αποσελέμη, τον Αλμυρό, την εκμετάλλευση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων από τους βιολογικούς.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε