ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Η Κυβέρνηση έλυσε την χρηματοδότηση. Σειρά του Δήμου η επίσπευση των έργων ύδρευσης του Ηρακλείου»

Στη σύσκεψη εργασίας παρουσία του Αν. Υπουργού Αλέξη Χαρίτση

 

11Στην προγραμματισμένη σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Οικονομίας για τα έργα ύδρευσης του Ηρακλείου συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του ίδιου του  Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης και από πλευράς Υπουργείου ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κορκολής και ειδικοί συνεργάτες του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Αυτό που σήμερα αλλάζει σε σχέση με τις προηγούμενες Κυβερνήσεις είναι ότι η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση και λύνει από την πλευρά του το θέμα της αντικατάστασης-επέκτασης της ύδρευσης του Ηρακλείου. Στα χέρια του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ είναι πλέον η αξιοποίηση  όλων των εργαλείων και η επίσπευση των έργων.

13Επιπλέον, σήμερα συζητήθηκαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη μια φορά το πλήρες χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ ειδικό βάρος πέφτει στην ειδική πρόσκληση από το ‘Φιλόδημος’ αποκλειστικά για την ύδρευση του Ηρακλείου».

Στα πλαίσια της σύσκεψης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η πορεία των υπό εξέλιξη έργων αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, και η δρομολόγηση όλων των υπόλοιπων αναγκαίων στις περιοχές του Ηρακλείου, αλλά και των συνοδών μικρών έργων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε ειδικό βάρος στην απόφαση για την ειδική πρόσκληση  από το ήδη εξαγγελθέν πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την ένταξη των έργων ύδρευσης του Ηρακλείου, ενώ στα πλαίσια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η εξασφαλισμένη και ολοκληρωμένη χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14.5.2018

 

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε