ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε χθες (4.5.2018) στην εκδήλωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου με θέμα την ρύθμιση δανείων από κεφάλαια του τ. ΟΕΚ, με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος  που έρχεται από το 1970 και που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες δανειολήπτες.

10Κατά την παρέμβαση του, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην τελευταία υπουργική απόφαση για τα δάνεια του ΟΕΚ που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ τόνισε ότι “για νέα ζευγάρια που σχεδιάζουν την ζωή τους θα πρέπει να αρχίσει η πίστωση από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος, ώστε να διευκολυνθούν στα σχέδιά τους. Θα μπορούσαμε να δούμε νέα προγράμματα δανείων μεγάλης διάρκειας και επιδότηση επιτοκίου, μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).”, υπογράμμισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου ανέπτυξε τις θέσεις του για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας ότι πηγή της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών, είναι η φτωχοποίηση που προκάλεσε σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών επιλογών, καθώς και ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μια ωρολογιακή βόμβα, τόσο στα θεμέλια της προσπάθειάς μας να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της χώρας όσο και στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ενώ κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Μάριος Μουζάλας.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 5.5.2018

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε