ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Επιτέλους, παραχωρείται το ακίνητο στα Κελιά για τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία»

Με αφορμή την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την δωρεάν παραχώρηση δημοτικού κτιρίου, μετά από πολύχρονη προσπάθεια, για τις ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και του Σωµατείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόµων µε Αναπηρία “Σύλλογος ∆ικαίωµα στη Ζωή”, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» Δ. Μινώα Πεδιάδος στο Θραψανό και πραγματοποίησε έκτακτη ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου.

To υπό παραχώρηση ακίνητο στα Κελιά

To υπό παραχώρηση ακίνητο στα Κελιά

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, που παρακολουθεί το ζήτημα της παραχώρησης από την περίοδο που διετέλεσε διοικητής της 7ης ΥΠΕ, συνομίλησε για αρκετή ώρα με εκπροσώπους και εργαζόμενους του Κέντρου και του Σωματείου, τονίζοντας ότι «επιτέλους μετά από πολύχρονη προσπάθεια και πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια ολοκληρώνεται η δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου της Τοπικής Κοινότητας Αγιών Παρασκιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων για την δημιουργία μιας πρόσθετης ενισχυτικής κοινωνικής δομής», ενώ αναφέρθηκε και στην αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης, όπου από τις 20 Φεβρουαρίου 2017 λειτουργεί απογευματινό τμήμα για 25 άτομα με αναπηρία, αλλά και στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη και του πρωινού τμήματος.

Ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου συζήτησε εκτενώς με τους ανθρώπους του Σωματείου πτυχές της δωρεάν 25ετούς παραχώρησης, που αφορά στο δημοτικό κτίριο εκτάσεως 728,04 τ.μ. σε οικόπεδο 7.074,75 τ.μ. στον οικισμό Κελιά της Τοπικής Κοινότητας Αγιών Παρασκιών, καθώς και πλευρές της επικείμενης λειτουργίας του με δομές, όπως Κέντρο αποθεραπείας αποκατάστασης Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με ειδικές ανάγκες, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ΑΜΕΑ, ΚΔΑΠ (ΑΜΕΑ) καθώς και πιθανές άλλες λειτουργίες για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της παραχώρησης, σημειώνοντας ότι η σημερινή παραχώρηση  «αποτελεί πράξη ουσιαστικής κοινωνικής σημασίας και προσφοράς και για τις όμορες περιοχές, αλλά και σημαντική πράξη ενίσχυσης και προστασίας των κοινωνικών δομών μετά από μια περίοδο αποσύνθεσης βασικών κοινωνικών δομών του κράτους», χωρίς να  παραλείψει να αναφερθεί στο διαρκές έργο όλων των ανθρώπων του Κέντρου, των γονέων και κηδεμόνων συμπεριλαμβανομένων.

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 14.4.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε