ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη Ηγουμενίδη στο Δημαρχείο Ηρακλείου για άρδευση καλλιεργειών από τον βιολογικό του Ηρακλείου

Η πρώτη επίσημη παρουσία της Ανώνυμης Εταιρικής Σύμπραξης

 

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου με θέμα την αξιοποίηση του βιολογικού καθαρισμού για την άρδευση όμορων περιοχών του Δήμου.

Στη διευρυμένη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Γιώργος Μανδαλάκης και σημαντικός αριθμός εκπροσώπων αγροτικών φορέων του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της πρόσφατα συσταθείσας Ανώνυμης Εταιρικής Σύμπραξης (ΑΕΣ) και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρκαλοχωρίου κ. Γιάννης Μπορμπουδάκης, ο εκπρόσωπος της ΑΕΣ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα κ. Κωστής Πιτσικάκης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα κ. Κωστής Καμπιτάκης, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Σταφυλοπαραγωγών Αρχανών κ. Άγγελος Καλαθάκης και ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αμπελουργών Προφήτη Ηλία κ. Μιχάλης Τζωρμπατζάκης.

8Στο τραπέζι κατατέθηκαν προτάσεις και τεχνικές λεπτομέρειες για την σύνδεση του βιολογικού με συγκεκριμένες περιοχές του Ηρακλείου με στόχο την άρδευση αυτών των περιοχών, ενώ καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την σημασία της αξιοποίησης του νερού των βιολογικών καθαρισμών, σε μια περίοδο που μπαίνει επιτακτικά η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στο Νομό Ηρακλείου και στην Κρήτη για την κάλυψη των αναγκών της αγροτικής παραγωγής.

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημα παρουσίας της ΑΕΣ μετά την ίδρυση της,  ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης εξήρε και την συμβολική αλλά και πραγματική αξία της ίδρυσης της ΑΕΣ και της σύμπραξης των εννιά πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών που αποτελούν υγιείς παραγωγικές ομάδες, στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της αναβάθμισης του συνεταιρισμού στο Νομό Ηρακλείου.

5

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 16.2.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε