ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Ηγουμενίδης: «Κεντρικό σημείο της πολιτικής μας ατζέντας η δημιουργία της μεταμνημονιακής Ελλάδας»

Παρέμβαση για την έξοδο από τη δημοσιονομική επιτροπεία έκανε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, συνοδεύοντας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Κρήτη και στα πλαίσια Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Ηράκλειο, σημείωσε ότι «η έξοδος από αυτή τη στενή δημοσιονομική επιτροπεία που μας επέβαλαν οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεν θα έρθει από μόνη της», τονίζοντας ότι: «Η έξοδος από αυτήν τη στενή δημοσιονομική επιτροπεία ήταν αποτέλεσμα ενός σχεδιασμού – του σχεδιασμού που έβαλε η Κυβέρνηση μας».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε σχετικά με τον κύριο προσανατολισμό της σημερινής προσπάθειας ότι: «Αυτή τη στιγμή ανεξάρτητα από το τι φωτίζουν οι προβολείς της δημοσιότητας, στο κεντρικό σημείο της πολιτικής ατζέντας είναι η προετοιμασία της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Γι’ αυτήν δουλεύουμε. Γι’ αυτήν  εργαζόμαστε. Σε αυτήν έχουμε προσανατολίσει το κύριο βάρος της προσπάθειας μας».

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή είναι «αποτέλεσμα συγκρούσεων τόσο εκτός, όσο και εντός της χώρας, είτε με τους δανειστές μας, είτε με κάποιους που ήθελαν σε αυτήν την πορεία να αποτελέσουν τα φερέφωνα των δανειστών μας. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που έκανε  πριν απ’ όλα ο ίδιος ο λαός μας»

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι σε αυτή την προσπάθεια δημιουργίας της μεταμνημονιακής Ελλάδας εντάσσεται και το αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε πρόσφατα και στην Κρήτη, αλλά και η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού κ. Κουρουμπλή.

«Νομίζω ότι σ’ αυτή τη κουβέντα είμαστε σε ένα διάλογο με τον λαό μας, με τους εργαζόμενους, ακριβώς για να πετύχουμε την ανάταξη της πατρίδας από αυτή τη δίνη στην οποία έχει περιέλθει. Και βεβαίως αισιοδοξώ για το τελικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, αλλά και στη συνάντηση με τους Δημάρχους Νομού Ηρακλείου.

thumbnail (2) thumbnail428292thumbnail9thumbnail6thumbnail5

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 17.1.2018

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε