1. Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή για την παραχώρηση του ακινήτου (22.5.2017)

vouliolomeleia_14Αναφορά στη Βουλή καταθέτει ο Νίκος Ηγουμενίδης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα, κατατίθεται το έγγραφο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την υπόθεση παρουσίας και ανάγκη αφαίρεσης ινών χρυσοτίλου σε ακίνητο στην περιοχή «Καμίνια» Ηρακλείου.

2. Επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό για την άμεση παραχώρηση   (1.6.2017)

Με αφορμή την επίσκεψη στους χώρους της Αποκεντρωμένης και τη συνάντηση με την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης, ο βουλευτής Ηρακλείου επισκέπτεται  το κτίριο που αφορά στην υπόθεση παρουσίας ινών χρυσοτίλου και για το οποίο έχει ο ίδιος πρόσφατα καταθέσει αναφορά στη Βουλή. Μετά το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής Ηρακλείου επικοινωνεί για το θέμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κΕυάγγελο Αποστόλου από τον οποίο λαμβάνει και την διαβεβαίωση για την άμεση και οριστική διευθέτηση του θέματος του κτιρίου.

3. Υπογραφή της παραχώρησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  (20.6.2017)

Αναρτάται επίσημα και στη «Διαύγεια» η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου για τη δωρεάν παραχώρηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης της χρήσης τεσσάρων (4) ακινήτων μαζί με τα υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή Καμίνια του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με σκοπό τη στέγαση των υπηρεσιών της. Ανάμεσα στα κτίρια που παραχωρούνται είναι και το κτίριο με την παρουσία ινών χρυσοτίλου (αμιάντου).

Όπως σημειώνεται στο ίδιο το κείμενο της Απόφασης, η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται στα 25 χρόνια και με δυνατότητα παράτασης. Επισημαίνεται επίσης ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης, την αποκλειστική ευθύνη συντήρησης και επισκευής ζημιών ή βλαβών των παραχωρούμενων ακινήτων έχει ο φορέας στον οποίο παραχωρείται.

4. Ξεκινούν οι διαδικασίες αφαίρεσης αμιάντου από το κτίριο. Σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” παρουσιάζει την είδηση (29.11.2017)

IMG_6301

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε