ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου. Εκτός από τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Σκεπασιανό και μέλη του Σωματείου, παρούσα στη συνάντηση ήταν και πολυμελής αντιπροσωπεία από τους 11 απολυμένους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε για την πρόσφατη (17.11.2017) διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αποτελεί ένα όπλο στα χέρια των εργαζομένων, και με την οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του πρόσφατου Ν. 4483/2017 και με την οποία εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α.

Ειδικότερα τονίστηκε ότι οι διατάξεις του άρθρου 13 με τίτλο «Κατάταξη προσωπικού Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης που προέκυψαν από συγχωνεύσεις» προβλέπουν ότι το σύνολο του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των επιχειρήσεων που συγχωνεύτηκαν μεταφέρεται στη νέα επιχείρηση και κατατάσσεται σε θέσεις ΙΔΑΧ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Επιπλέον, στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή στο Ηράκλειο, αναλύθηκαν εκτενώς πλευρές από τα εργασιακά θέματα που απασχολούν το Σωματείο και τους εργαζομένους.

Συνολικά, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε σε όλες τις προσπάθειες της σημερινής Κυβέρνησης τόσο για την εξεύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο, αλλά και για την απαλλαγή της δημοτικής επιχείρησης από τον παράλογο καταλογισμό δυσβάστακτων οφειλών του παρελθόντος σε βάρος της ΔΕΥΑ, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα και την ομαλή λειτουργία της ζωτικής σημασίας  – τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους του Ηρακλείου –  δημοτικής επιχείρησης.

thumbnail (3)thumbnail

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 25.11.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε