Χαιρετισμός Νίκου Ηγουμενίδη στην Παγκρήτια Σύσκεψη

των Σωματείων εν Ενεργεία  και Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας και  Αποστράτων Ενόπλων  Δυνάμεων

 

Λόγοι κοινοβουλευτικοί δεν μου επιτρέπουν σήμερα να είμαι μαζί σας.

Θα ήθελα, ωστόσο, να σημειώσω –  και με τη σημερινή ευκαιρία –  την αθόρυβη αλλά αποτελεσματική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια υπόθεση που απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινωνία της Κρήτης. Η υποδειγματική σύλληψη των απαγωγέων στην υπόθεση Λεμπιδάκη δεν είναι ένα συγκυριακό γεγονός. Πίσω από μια τέτοια υπόθεση αναδεικνύεται μια πραγματικότητα που χάνεται καμιά φορά στην καθημερινότητα μας: Οι πραγματικές δυνατότητες του αξιόμαχου δυναμικού που η Ελληνική Πολιτεία διαθέτει σε όλο το φάσμα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με τη «ταμπακέρα», δηλαδή τις επιπτώσεις των μνημονίων στη ζωή μας, επιτρέψτε μου να επισημάνω το κύριο: Μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις και μια σκληρή μάχη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, έχει επιτευχθεί το να κερδίσουμε τη μάχη χωρίς απώλειες. Και ειδικά ο δικός σας, εξαιρετικά νευραλγικός τομέας μπορεί να καταλάβει τη σημασία αυτής της νίκης καλύτερα από τον καθένα.

Μέσα στα ασφυκτικά δημοσιονομικά περιθώρια και μέσα σε ένα καθεστώς πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ανεργίας, έχουμε καταστήσει σαφές ότι σήμερα δεν χρειαζόμαστε «λιγότερο» Κράτος ή κατ΄επέκταση «λιγότερα» Σώματα Ασφαλείας ή αποψιλωμένες Ένοπλες Δυνάμεις, και ότι μισθολογικά και ασφαλιστικά δεν απαιτούνται επιβαρύνσεις σε αυτό το χώρο. Το ακριβώς αντίθετο. Η στρατηγική της απεμπλοκής από το καθεστώς της εποπτείας δείχνει και μια άλλη προοπτική.

Σήμερα χρειαζόμαστε μια περισσότερο ορθολογική, πιο αποτελεσματική, πιο αξιόπιστη και φυσικά πιο δημοκρατική αναδιοργάνωση του χώρου. Μόνο έτσι θα ανταποκριθούμε στις σύγχρονες συνθήκες και στις νέες γεωστρατηγικές προκλήσεις, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία μας, και επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας, η πατρίδα μας, είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη σημερινή Παγκρήτια Σύσκεψη.

 

Νίκος Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ν.Ηρακλείου

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε