Χαιρετισμός Νίκου Ηγουμενίδη

Στο 1ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την σημερινή πρόσκληση.  

-Θέλω να πω ότι μόλις έλαβα στα χέρια μου το πρόγραμμα του Συνεδρίου το μάτι μου έπεσε στον τίτλο της διάλεξης που ακολουθεί. Όσο διάβαζα τον τίτλο του θέματος είχα την εντύπωση ότι είναι η θέση του ομιλητή ότι «η νόμιμη οπλοκατοχή των πολιτών είναι η λύση στο ζήτημα της ασφάλειας». Ομολογώ, ότι με ανακούφιση είδα στο τέλος της πρότασης το «ερωτηματικό».

 -Κατά τη γνώμη μου, στο ζήτημα της ασφάλειας αλλά και της πάταξης της τρομοκρατίας δεν είναι το ζήτημα η «νόμιμη» ή όχι οπλοκατοχή των πολιτών, αλλά πρωτίστως αφορά η πάταξη των γενεσιουργών αιτίων. Η πάταξη τέτοιων φαινομένων περνά μέσα την εξάλειψη των διακρίσεων, την εξάλειψη των ανισοτήτων, μέσα από την βούληση αφενός της Πολιτείας, αφετέρου από την εμβάθυνση στον τομέα της Παιδείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της ίδιας της Δημοκρατίας.

-Επιτρέψτε μου, επειδή βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σας, να αναφέρω και κάτι από την επικαιρότητα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά: Την προηγούμενη Κυριακή στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, από τα επίσημα χείλη της Αντιπολίτευσης, ακούστηκε η εξής φράση: «Έχουμε αρκετούς αστυνομικούς στην Ελλάδα, πρέπει να το πούμε αυτό. Δεν ζητώ ούτε προκρίνω περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών.». Αυτό ακριβώς ειπώθηκε επί λέξει και χωρίς κανένα ερωτηματικό. Πίσω από τέτοιες λέξεις κρύβεται η πρόθεση συρρίκνωσης του νευραλγικού χώρου της Αστυνομίας.

-Σε αυτή τη συγκυρία, δεν χρειαζόμαστε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού σε κανένα πόστο του Δημοσίου. Χρειαζόμαστε καλύτερη – πιο ορθολογική, πιο αποτελεσματική, πιο αξιόπιστη και φυσικά πιο δημοκρατική οργάνωση  – και του Σώματος της Αστυνομίας, αλλά κυρίως όλου του Δημόσιου Συστήματος.

Κ-αι αν το θέλετε, αυτή η πλευρά δίνει και μια απάντηση στο ερώτημα προς τα πού πρέπει να στρέψουμε σήμερα το βλέμμα για την αποτελεσματικότερη ασφάλεια όλων μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριο σας.

Σας ευχαριστώ

image2 image4

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε