ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαφές Νίκου Ηγουμενίδη για τη λύση σχετικά με τις παλαιές οφειλές της ΔΕΥΑ Ηρακλείου

Επαφές τόσο με το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, αρμόδιου για τον συντονισμό των Υπουργείων, όσο και με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, είχε χθες και σήμερα στην Αθήνα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης σχετικά με το ζήτημα των παλαιών οφειλών της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Από τις παραπάνω επαφές, που επίσης αφορούν και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι σαφές ότι δίδεται λύση από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, το πιθανότερο με νέα νομοθετική ρύθμιση που είναι ήδη στο στάδιο της επεξεργασίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούν την περίοδο πριν το 2015  – ορισμένες από τις οποίες έρχονται ακόμη και από τις περασμένες δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε τόσο τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όσο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Νίκο Φακουρέλη.

 

Το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13.7.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε