Την Κυριακή 2 Ιουλίου ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε και έλαβε το λόγο στην εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου του Κλάδου, πρωτεργάτη της ίδρυσης του ΑΚΟΜΜ, πρώτου Προέδρου του Δ.Σ. και πρώην Δημάρχου Ανωγείων.

Η εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε  στο κτίριο του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στα Ανώγεια με σκοπό την ονοματοδοσία της αίθουσας του Κέντρου Ενημέρωσης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη σε αίθουσα «Γεώργιος Ι. Κλάδος».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης στη σύντομη τοποθέτηση του ευχαρίστησε προσωπικά τον Γιώργο τον Κλάδο τόσο για τους αγώνες του, όσο και για τη συμβολή του στη διαμόρφωση της δικής του προσωπικότητας.

Η σύντομη ομιλία-τοποθέτηση του Νίκου Ηγουμενίδη είχε ως εξής:

«Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Συγχωρέστε μου την συγκίνηση. Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν νεαρός εμπνεόμουν  από την δράση του Γιώργου Ι. Κλάδου, ότι θα ζούσα αυτό που ζω σήμερα, εδώ ως βουλευτής της Αριστεράς, να συμμετέχω σε εκδήλωση απόδοσης τιμής στον ιστορικό δήμαρχο των Ανωγείων.

Κυρίες,κύριοι,

Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσοι αγώνες ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο, χρειάστηκαν για να γραφτούν αυτές οι τέσσερις λέξεις;

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσο αίμα αγωνιστών σ’ όλο τον κόσμο, χύθηκε για να σφραγιστούν αυτές οι 4 λέξεις;

Ο Γιώργος Ι. Κλάδος είναι η ζωντανή ιστορία του κινήματος. Είναι ο εκπρόσωπος μιας γενιάς που χωρίς τους αγώνες της δεν θα υπήρχε η δική μας γενιά αριστερών.

Είναι ο εκπρόσωπος μιας γενιάς που αγώνες της και όχι μόνο εξασφάλισαν την συνέχεια και την ύπαρξη της γενιάς μας. Επέδρασαν και διαμόρφωσαν τα χαρακτηριστικά της γενιάς μας.

Μ’ άλλα λόγια, χωρίς τους αγώνες της γενιάς του Κλάδου ούτε θα υπήρχαμε ούτε θα ‘μασταν αυτοί που είμαστε.

Παρευρίσκομαι σήμερα εδώ, βουλευτής της Αριστεράς, έτσι αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου, δεν μπορώ να την αντιληφθώ διαφορετικά, για να συγχαρώ στο πρόσωπο του Γιώργη του Κλάδου, την γενιά του, για να αποδώσω την τιμή που αρμόζει, και τέλος, επιτρέψτε μου την προσωπική αναφορά για να σας ευχαριστήσω, σύντροφε Γιώργη για την επίδραση που είχατε με τη στάση σας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μου.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι να έχετε καλή υγεία.

Να απολαμβάνετε την οικογένεια σας. Να συνεχίσετε με τον αγώνα σας. Να εμπνέετε με τη δράση σας.»

 

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε