Αθήνα,  9 Μαΐου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Επιτάχυνση των εργασιών στο τμήμα Γούρνες –Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης»

Ένα από πλέον κομβικά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης αποτελεί και το τμήμα «Γούρνες-Χερσόνησος». Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη και το εν λόγω τμήμα έχει ενταχθεί στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», προϋπολογισμού άνω των 60 εκ. και με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εννέα χιλιομέτρων τμήμα του ΒΟΑΚ αποτελεί κρίσιμο τμήμα για τον τουρισμό της Ανατολικής Κρήτης, ειδικά σε μια περίοδο καταγραφής ιστορικού ρεκόρ αύξησης επισκεπτών στο νησί.

Τονίζεται ιδιαίτερα η καταγραφείσα επικινδυνότητα στην παλιά εθνική οδό στο ύψος των Γουβών λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί, ως παράμετρος που δημιουργεί εμπόδια στη διέλευση πεζών και που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σημειώνεται επίσης ότι συγκαταλέγεται στα οδικά τμήματα με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο σε όλη την Κρήτη.

Επειδή η τουριστική κίνηση φέτος και τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη θα αγγίξει ιστορικά υψηλά και το εν λόγω τμήμα εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς και επισκέπτες του νησιού –  ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική σεζόν.

Επειδή είναι άμεση η διασύνδεση του συγκεκριμένου τμήματος με το αεροδρόμιο στο Καστέλι και με τα οδικά τμήματα που θα συνδέουν το νέο αεροδρόμιο με τον ΒΟΑΚ.

Επειδή η σημερινή Κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή ενεργοποιηθεί ουσιαστικά και αποφασιστικά για την επιτάχυνση του ΒΟΑΚ και κομβικών τμημάτων του, όπως το Γούρνες – Χερσόνησος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιο σημείο βρίσκονται σήμερα οι εργασίες του τμήματος Γούρνες-Χερσόνησος και σε τι ποσοστό έχει υλοποιηθεί σήμερα το έργο;
  2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου;
  3. Ποια μέτρα θα ληφθούν για την επίσπευση – επιτάχυνση ολοκλήρωσης του έργου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Βαρδάκης Σωκράτης

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε