ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη για το έργο της ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου

 

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Ηρακλείου και ενημέρωσε από κοινού τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη σχετικά με το πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα που αφορά στο δίκτυο ύδρευσης Ηρακλείου, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στον ίδιο τον βουλευτή Ηρακλείου στην Ολομέλεια της Βουλής από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης και άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης παρέδωσε τα επίσημα πρακτικά της Βουλής στον Δήμαρχο και στον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση, όχι απλώς έχει λάβει την απόφαση, αλλά ότι δρομολογεί το έργο και αίρει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, βάζοντας σε πραγματική τροχιά υλοποίησης το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή έργο στο Ηράκλειο που αφορά στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών του Ηρακλείου.

Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι: Ηλίας, Λυγερός επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Ηράκλειο-Ενεργοί πολίτες”, Γεώργιος Μανταλάκης, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου και μέλος της παράταξης “Ηράκλειο-Ενεργοί πολίτες”, Κάρολος Σλάβικ, εκπρόσωπος Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλαος Φακουρέλης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ, Γρηγόριος Μακαρόνας, εκπρόσωπος Δημοτικής παράταξης ” Ανοιχτοί Ορίζοντες”, Χάρης Παπαματθαιάκης, Γενικός Δ/ντης ΔΕΥΑΗ, Πόπη Τζαβλάκη, υπεύθυνη μελετών-τεχνικών έργων ΔΕΥΑΗ, και Ευγενία Στυλιανού, μέλος ΔΣ της ΔΕΥΑΗ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ορισμένες τεχνικές πλευρές του έργου, ενώ ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε πλευρές των επίσημων ανακοινώσεων από το αρμόδιο Υπουργείο που αφορούν κυρίως στο χρηματοδοτικό σκέλος, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι δίπλα σε Δήμο και Περιφέρεια σε όλο το στάδιο υλοποίησης του έργου, ώστε να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια που προκύψουν.

Όπως σημειώθηκε και στη Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό: «Για πρώτη φορά, για ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο, έχουμε ένα πλήρες χρηματοδοτικό σχήμα, το οποίο εμπλέκει όλους τους βαθμούς της Διοίκησης -Α΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης, Κεντρικό Κράτος- τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στη χρηματοδότηση αυτού του έργου. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, είναι το σημαντικό. Σε αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε», αλλά και ότι «το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πώς ο σωστός σχεδιασμός, η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ο καθένας στον βαθμό και το κομμάτι που του αναλογεί, μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση τόσο σημαντικών έργων για τις τοπικές κοινωνίες».

image3 image4 image5

Το Γραφείο Τύπου

Ηράκλειο, 6.4.2017

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο
Για να λαμβάνεις ενημερωτικό υλικό και γνωρίζεις για τις δράσεις μας.
Γράψε απλά το email σου!
Εγγραφείτε